שלום לכולם 🙂

הסיפור של היום נוגע לכלונו.
ישבתי עם זוג בני 60 (כן גם בגיל הזה חשוב לנסות לסדר את החיים הכלכליים).
זוג ממש נחמד שמרוויח לא רע בכלל ביחד.
כל הילדים יצאו מהבית פרט לקטן שמתגייס בקרוב מה שאומר שבתאוריה ההוצאות שלהם אמורות לרדת, נכון?
אז בפועל מניסיון עם הרבה זוגות זה ממש לא ככה. הנכדים מגיעים, מימון תואר לילדים, פתאום יש זמן לטייל מסביב לעולם שלא ממש הספיקו עם הילדים…

ההפרש בין ההכנסות להוצאות של הזוג עמד על כמעט 5,000 ש"ח לחודש שזה כמעט 25% יותר מההכנסה החודשית נטו שלהם.
התחלתי לחפור בהוצאות שלהם וגיליתי שהם מוציאים כמעט 7,500 ש"ח בחודש רק על מזון. (זה מטורף).
לא חיכיתי למפגש הבא איתם ומיד שאלתי אותם: מה הולך שם? הם קצת גימגמו והאשה אמרה לי שנדבר כשניפגש.

אז נפגשנו והתחלנו לדבר על רשימת ההוצאות וכמובן ששם דיברנו על המזון.
הממוצע של הלמ"ס מדבר על 500 שקל לאדם לחודש (ללא מסעדות ). כמובן שזה לא חקוק בסלע אבל עבור זוג עם ילד שבחצי מהזמן נמצא מחוץ לבית ועקב העובדה שאפילו ארוחת צהריים לא אוכלים בבית , גם 2,500 ש"ח היו גורמים לי להתפלא.
"אני אוהבת לבשל ולאפות עוגות" התחילה האישה להסביר.
"והיא מכינה המון, בכל סופ"ש הילדים מגיעים עם הנכדים…" הבעל עזר לה.
"אני מכינה 3 עוגות, ואוכל לשישי ואוכל לשבת"
"כמה אנשים אתם מארחים בממוצע?" שאלתי.
"4-6, לכל הסופ"ש" (זוג דתי). "גם החומרים של כל עוגה תמיד יקרים , כ-100-150 ש"ח"
"וצריך 3 עוגות?" שאלתי.
"לא, אבל שיהיה" היא אמרה.
"ונזרק אוכל?" המשכתי.
"כן, ברור. לא נעים לי לחמם אוכל שהוגש בשישי"

ובכן נראה ששמצאנו את הבעיה.
אכן קיימת בעולמנו רעה חולה של זריקת מזון והכנת כמויות עצומות של אוכל שחלקם הגדול ניזרק מכיוון שהוא מתקלקל. כמה פעמים ישבתם בארוחה וחשבתם: "מי אמור לאכול את כל זה?"
לא מאמינים לי? קבלו את הנתון הבא:
2.3 מיליון טון מזון נזרק בישראל בשנה בשווי של 19.5 מיליארד ש"ח.
נכון שחלק לא קטן מזה נזרק בחנויות,מסעדות וקייטרינג (תנאי איחסון, תוקף, הובלה…), אבל משפחה ממוצעת זורקת כ -6,000 ש"ח בשנה, כמעט חודשיים של מזון למשפחה בת 6 משפחות (ברמה טובה פלוס).

איך אתם יכולים למזער את זה?
אתם הרי כבר יודעים כבר שזה כדאי לקנות מה שצריך ולא כמויות "כדי שיהיה בבית". אפשר להתחיל עם לצמצם כמויות שנזרקות לפח, לעקוב אחר רשימת הקניות וכמובן להכין אותה בבית ולא סתם מזיכרון מעומעם של מה שיש בנמצא (יש אגב כמה אפליקציות טובות לזה).

בידקו את החשבונות האחרונים שלכם מהסופר, ערכו מעקב וגלו אם יש שם דברים שנזרקים באופן קבוע. במידה וכן שאלו את עצמכם למה והאם ניתן לצמצם.

והכי חשוב: דברו על זה עם המשפחה. אתם תתפלאו לגלות שאין צורך להכין כל כך הרבה אוכל.

לסיום הסיפור, בראש השנה (מלא אורחים) האשה פנתה בשאלה למשפחה האם יפריע להם שהיא פשוט תחמם על הפלטה את האוכל של אתמול.
היא הייתה ממש בשוק כשהיא סיפרה לי שהם אמרו לה שהם גם ככה מפוצצים מהאוכל של אתמול ושבאופן מפתיע עוגה אחת הספיקה לכל החג 😊

ההוצאות שלהם ירדו כמעט בחצי!

עד כאן סיפורינו להיום, מקווה שאהבתם אותו ושהוא תרם לכם
ואשמח לשמוע האם גם אתם נתקלים בקושי דומה בהתנהלות המשפחתית שלכם בתחום המזון או בתחום אחר?

ספרו לי גם אם אהבתם או לא 🙂
שבוע טוב